Za projekte nevladinog sektora u budžetu planirano 76.000 KM

0

SOKOLAC – Opština Sokolac raspisaće sutra javni poziv za dodjelu 76.000 KM za finansiranje ili sufinansiranje projekata nevladinih i neprofitnih organizacija i udruženja građana koji će biti otvoren do 22. februara.

Samostalni stručni saradnik za lokalni ekonomski razvoj u opštini Sokolac Slađana Vukojičić rekla je novinarima da je na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici 14 nevladinih organizacija, formirana petočlana komisija za ocjenu projektnih prijedloga koji će stići na javni poziv.

Ona je najavila da će 15. marta biti potpisani ugovori sa nevladinim organizacijama/organizacijama civilnog društva čiji projektni prijedlozi budu zadovoljili kriterijume konkursa.

Vukojičićeva kaže da će sredstva za projekte nevladinih organizacija, neprofitnih organizacija i udruženja građana biti raspoređena prema utvrđenom pravilniku nakon ocjene projektnih prijedloga koji treba da budu prilagođeni potrebama sedam prioritetnih oblasti za opštinu Sokolac, pri čemu je osnovna socijalna kohezija.

Prema njenim riječima, ovaj javni poziv predstavlja vid pripreme za nevladin sektor u ovoj lokalnoj zajednici kako bi bili spremni da apliciraju i na druge projekte za bespovratna sredstva, koji slijede u aprilu.

Sastanku predstavnika lokalne uprave i nevladinog sektora na Sokocu prisustvovali su i predstavnici Razvojnog programa UN /UNDP/ i Centra za promociju civilinog društva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments