Za porodice sa četvoro i više djece popust u „Pauer“ marketima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U opštini Istočno Novo Sarajevo danas je potpisan Sporazum o saradnji ove lokalne zajednice, rogatičke firme „Pauer“ i Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Naša budućnost“ Istočno Novo Sarajevo.

Ovim sporazumom svaka porodica koja ima četvoro i više djece na području opštine Istočno Novo Sarajevo, a koja je član udruženja ima 10 odsto popusta na sve kupovine u marketu „Pauer“.

Sporazum su potpisali načelnik opštine LJubiša Ćosić, vlasnik i direktor „Pauera“ Radovan Đerić i predsjednik Udruženja „Naša budućnost“ Vanja Jovančić.

Ćosić je rekao novinarima da je ovo još jedan od indirektnih vidova podrške pronatalitetnoj politici na ovom području.

„Opština Istočno Novo Sarajevo podržava natalitet naknadama za rođeno dijete, vantjelesnu oplodnju, te mjesečnim naknadama za majke sa četvoro i više djece, a ovo je prva mjera koju ostvarujemo u saradnji sa privatnim sektorom“, izjavio je Ćosić.

On je naveo da, osim ovog gesta, kompanija „Pauer“ svakog mjeseca sa Opštinskom upravom podržava i socijalno ugrožena lica, te izrazio nadu da će i druge kompanije slijediti ovaj primjer i pokazati odgovornost prema društvenoj zajednici.

Udruženje „Naša budućnost“ ima više od 30 članova sa više od 100 djece, kojima će ovaj vid pomoći znatno poboljšati materijalno stanje.

„Najviše roditelja je zaposleno u privatnom sektoru i svaka pomoć članovima našeg udruženja je dobrodošla“, izjavila je Jovančićeva.

Vlasnik i direktor kompanije „Pauer“ Radovan Đerić istakao je da je rad u ovoj lokalnoj zajednici, u kojoj su bili gotovo nepoznati, započeo u otežanim uslovima zbog virusa korona.

On kaže da mu je veliku pomoć u vezi sa prebacivanjem poslovanja na područje opštine Istočno Novo Sarajevo pružila Opštinska uprava, pa i stanovništvo, koji su rado dočekali početak rada nekoliko „Pauerovih“ prodavnica.

„Ruka koju nam je pružio načelnik stvorila nam je dodatnu obavezu. Prihvatio sam da stipendiram jedno dijete koje će izabrati članovi Udruženja, a iznos će biti na opštinskom nivou“, rekao je Đerić.

On je izrazio nadu da će poslovanje njegove kompanije biti još uspješnije, čime bi humanu misiju proširio na još neke kategorije stanovnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments