Za podršku pronatalitetu 110.000 KM

0

ZVORNIK – U okviru podrške pronatalitetnoj politici, iz budžeta opštine Zvornik prošle godine izdvojeno je 84.650 KM na ime jednokratnih davanja porodicama koje su dobile treće ili četvrto dijete i nezaposlenim majkama koje su dobile prvo ili drugo dijete.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović rekao je da je u 2013. godini treće dijete dobilo 66 porodica, a četvrto 23 porodice kojima je pojedinačno isplaćeno po 500 KM.

Istovremeno, 113 nezaposlenih majki dobilo je prvo, a 108 drugo dijete i njima je jednokratno isplaćeno po 200 KM.

„Pružanje podrške pronatalitetnoj politici već nekoliko godina jedan je od prioritetnih zadataka lokalne uprave, pa je u budžetu za 2014. godinu planirano 60.000 KM na ime jednokratnih davanja porodicama koje u ovoj godini dobiju treće ili četvrto dijete, kao i nezaposlenim majkama koje rode prvo ili drugo dijete“, rekao je Cvijetinović novinarima.

On je dodao da će iznos jednokratnih davanja ostati na prošlogodišnjem nivou.

Cvijetinović je rekao da je, osim ovih mjera pronatalitetne politike, u budžetu opštine Zvornik planirano i 20.000 KM za sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta.

U prethodne dvije godine za ovu namjenu izdvojeno je 46.000 KM za 11 bračnih parova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare