Za pljačku Pavlović banke podnesen izvještaj protiv četiri lica

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srpko Kosorić rekao je da je 2. decembra Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, područna jedinica Vlasenica, dostavljena dopuna izvještaja za krivično djelo teška krađa u Pavlović internacional banci u Han Pijesku.
Kosorić je na današnjoj konferenciji za novinare na Palama istakao da je krađa izvršena 14. maja, a banka je oštećena za oko 184.000 KM.

„Izvještaj je podnesen protiv četiri lica koja su u bjekstvu, od kojih je za jednim raspisana međunarodna potjernica“, rekao je on i dodao da su sva osumnjičena lica iz Federacije BiH.

Kosorić je naglasio da je juče policija oko 10.30 časova prilikom redovne kontrole saobraćaja pokušala da zaustavi putničko vozilo „pasat“, nakon čega je vozač nastavio kretanje prema mjestu Krupac, Istočna Ilidža, a policija kreće u potjeru za navedenim vozilom.

Prema njegovim riječima, vozač je u neposrednoj blizini Kamenoloma izgubio kontrolu nad vozilom i skliznuo. Tom prilikom su slobode lišena dva lica kod kojih je pronađeno 12 pe-ve-ce paketića sa 15,5 kilograma opojne droge marihuana.

„Dalji rad je u toku i obaviješten je tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo“, rekao je on.

Govoreći o predstojećoj turističkoj sezoni na Jahorini, Kosorić je rekao da je CJB Istočno Sarajevo, s ciljem sigurnog odvijanja turističke sezone i sprečavanja svih oblika ugrožavanja bezbjednosti, preduzeo sve neophodne mjere.

Prema njegovim riječima, to podrazumijeva neprestano prisustvo policijskih službenika na prostoru Olimpijskog centra „Jahorina“.

Kosorić je istakao da policija neće biti samo na ulazu u Jahorinu, već na kompletnom prostoru sa snagama koje su određene na osnovu bezbjednosne procjene.

Kada je riječ o korišćenju motornih sanki, Kosorić je rekao da će policija raditi poslove iz svoje nadležnosti i primjenjivaće se Zakon o javnim skijalištima.

„Novina je da će ove godine biti uvedene vinjete za sanke koje će biti vidno istaknute i gdje će se uzeti podaci od vlasnika sanki radi lakšeg praćenja i reagovanja policijskih službenika koji će biti na prostoru Jahorine“, dodao je on.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare