Za osnovce nastava u četiri smjene

0
Osnovna škola

SOKOLAC – U Osnovnoj školi „Sokolac“ nastava će se odvijati u četiri smjene, svih 39 odjeljenja biće podijeljeno u po dvije grupe, a časovi će, zbog raspoloživog prostora, trajati po 20 minuta, rekao je Srni direktor ove ustanove Đorđe Rajić.

Rajić je naglasio da će najveći problem u ovoj ustanovi predstavljati prostor, posebno kada je riječ o produženom boravku, gdje je grupa, takođe, ograničena na 15 učenika.

On je naveo da će nastava u ovoj školi, sa 870 učenika, biti organizovana prema detaljnim instrukcijama o sprovođenju mjera zaštite od širenja virusa korona, koje su dobijene juče na sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije.

„Zbog epidemiološke situacije, neće biti organizovana kabinetska nastava, pa će se sva nastava odvijati u jednoj učionici za grupu od po 15 učenika“, istakao je Rajić.

Prema njegovim riječima, od utorka, 1. septembra, ulazak u školu dozvoljen je samo učenicima i zaposlenima u ovoj ustanovi, a đacima će biti mjerena temperatura na ulasku.

Rajić je istakao da će svi učenici prvih i drugih razreda dobiti besplatne udžbenike, te da su već uručeni udžbenici učenicima iz višečlanih porodica sa troje i više djece, koje obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Besplatni udžbenici uručeni su i za odlične učenike iz višečlanih porodica, sa troje i više djece, koje obezbjeđuje Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske“, napomenuo je Rajić.

On je dodao da su predstavnici škola dobili i detaljne instrukcije za postupanje u slučaju da se u ovim ustanovama pojavi zaraza virusom korona.

Rajić je podsjetio da nova školska godina počinje u utorak, 1. septembra, uz izmijenjene uslove i uz poštovanje mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije održan je juče u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare