Za osam mjeseci 354 saobraćajne nezgode

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik u proteklih osam mjeseci evidentirane su 354 saobraćajne nezgode, što je za 10 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz ove uprave.

Od ukupnog broja evidentiranih, u 97 saobraćajnih nezgoda bilo je povrjeđenih lica, od čega su tri nesreće sa poginulim.

Pripadnici zvorničke policije danas su, u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“, u Karakaju dijelili letke pod nazivom „Krećite se sa nama!“, u okviru Evropske sedmice mobilnosti koja se obilježava od 16. do 22. septembra.

Cilj ovih aktivnosti je promocija zdravog života, što više pješačenja i vožnje biciklom, a manje vožnje u autmobilima, navedeno je u saopštenju.

U ovoj akciji dijeljeni su i svjetloodbojni prsluci biciklistima i pješacima, sa ciljem veće bezbjednosti ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Iz Policijske uprave Zvornik apeluje na građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima, kako bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare