Za nagradu „Zlatna sova“ u užem izboru šest rukopisa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Žiri za dodjelu književne nagrade „Zlatna sova“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske odabrao je šest rukopisa koji su ušli u uži izbor za nagradu za najbolji neobjavljeni roman.

Prema odluci stručnog žirija, u uži izbor za „Zlatnu sovu“ ušli su rukopisi „Čekajući žutu vojsku“, „U aveniji Marše padaju crvene kiše“, „Neprevodivi rečnik sinonima“, „Antinoj 24“, „Vetruška u danima neba“ i „Kada krst zaraste u korov“.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je profesor Jovan Delić, a članovi Dragana Bedov i Željka Pržulj, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Srpske.

Na adresu Zavoda radove je dostavilo 29 autora i svi prispjeli rukopisi ispunjavaju uslove konkursa.

Književna nagrada „Zlatna sova“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva obuhvata plaketu /povelju/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, a treća objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Konačnu odluku o nagrađenim romanima žiri bi trebalo da donese do 31. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare