Za mlade karatiste „Glasinca“ 12 medalja

0

SOKOLAC – Na regionalnom karate prvenstvu za djecu do 13 godina, održanom danas u Bileći, mladi karatisti sokolačkog Karate kluba „Glasinac“ osvojili su 12 medalja, devet u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji, rekao je Srni trener Miodrag Borovčanin.

On je naveo da su zlatne medelje u disciplini borbe pojedinačno osvojili Pavle Petrušić, Kristijan Grujić, Sara Pilindavić, Marija Marković i Đorđe Petrušić.

Borovčanin je rekao da su srebrne medalje u borbama pojedinačno pripale Stefanu Janjušu, Damjanu Plakaloviću i Darku Janjušu, a bronzana u katama pojedničano za djevojčice rođene 2009. Milici Mirović.

Dvije zlatne medalje mladi karatisti „Glasinca“ osvojili su i u disciplini borbe ekipno, dječaci godišta 2010. do 2011. i djevojčice 2008. do 2009, a bronzanu dječaci rođeni 2008. do 2009.

„Nedostajalo je malo više sportske sreće da bude još zlatnih medalja, kako u borbama tako i u katama, ali su velika pauza u neučestovanju na takmičenjima i trema kod mladih učinili svoje“, ocijenio je terener „Glasinca“.

Prema njegovim riječima, mladi sokolački karatisti danas postignutim rezultatima plasirali su se za učešće na prvenstvo Republike Srpske u karateu u njihovoj kategoriji, koje će biti održano narednog vikenda u Banjaluci.

Na današnjem regionalnom karate prvenstvu Hercegovina-Sarajevo-Romanija za djecu do 13 godina u Bileći učestovalo je 12 klubova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare