Za kvadrat gradskog građevinskog zemljišta 8,75 KM

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica donijela je danas odluku o načinu i uslovima javne prodaje 335 metara kvadratnih neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta po početnoj cijeni od 8,75 KM po metru kvadratnom.

Riječ je o zemljištu u Ulici Svetog Jovana Preteče u Rogatici.

Za učešće u licitaciji učesnici su dužni uplatiti kauciju od 1.000 KM na račun budžeta opštine.

Odbornici su donijeli i odluku o prodaji 50 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta u mjestu Šekići, u vlasništvu opštine, za 275 KM, neposrednom pogodbom rogatičkom preduzeću „Agromont“, u svrhu kompletiranja parcele.

Lokalni parlament je donio odluku o proglašenju 27. septembra za praznik opštine, kada će biti održana svečana sjednica na kojoj se mogu dodjeljivati nagrade i priznanja.

Na današnjoj sjednici donijeta je i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta površine 117 metara kvadratnih u svojini Republike Srpske rogatičkom preduzeću „Agros“ za obavljanje sjemenske proizvodnje krompira na 12 godina. Godišnja zakupnina iznosi 351 KM.

Rogatički odbornici donijeli su i odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača o dodjeli poljoprivrednog zemljišta u zakup u svojini Republike Srpske površine 140 metara kvadratnih na 12 godina za obavljanje sjemenske proizvodnje krompira, a godišnja zakupnina iznosi 426 KM.

Na sjednici je usvojena i informacija o životnom standardu 2.084 penzionera koliko ih živi na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare