Za isplatu prava iz socijalne zaštite gotovo 480.000 KM

0

SOKOLAC – Centar za socijalni rad iz Sokoca planirao je ove godine prihode iz budžeta opštine u iznosu od 668.184 KM, od čega će za isplatu prava iz oblasti socijalne zaštite biti izdvojeno 474.890 KM.
Direktor Centra Snježana Bašević rekla je Srni da polovinu sredstava za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć i dodatak za tuđu njegu i pomoć obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, a ostatak opština.

Za dodatak za pomoć i njegu drugog lica predviđeno je 315.000 KM, a ovo pravo ostvaruju 258 korisnika, dok je za stalnu novčanu pomoć za 31 lice koje nije sposobno za rad planirano ukupno 53.000 KM.

Ona je napomenula da je u ustanovama socijalne zaštite smješteno 13 štićenika sa područja opštine Sokolac za šta je obezbijeđeno 89.650 KM.

Baševićeva je rekla da su u Centru „Zaštiti me“ u Banjaluci smještena četiri štićenika, u domovima za lica sa invaliditetom u Prijedoru i Višegradu, te u Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu po dva.

Po jedan štićenik smješten je u Centru za slijepu i slabovidu djecu i omladinu u Sarajevu, Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku kod Novog Sada i u domu Dječijeg sela „SOS“ u Gračanici.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare