Za infrasturkturne projekte milion KM

0

Opština Pale je u ovoj godini u infrastrukturne projekte uložila više od milion KM, rekao je načelnik opštine Miodrag Kovačević.

Kovačević je naglasio da je dio sredstava obezbijeđen iz kredita, a dio iz budžeta opštine.

Nakon posjete nekoliko infrastrukturnih radova na području opštine, Kovačević je izjavio novinarima da su intenzivirani radovi na završetku gradskog trga, koji će biti svečano otvoren za slavu opštine Veliku Gospojinu.

„Moram da izrazim zadovoljstvo što je opština Pale uspjela da eliminiše sve negativne efekte ekonomske krize koja nas potresa godinama i da ne stajemo sa razvojem, što potvrđuju svi projekti koje realizujemo i koje smo obećali da ćemo uraditi“, kaže Kovačević.

Kovačević je naglasio da će u ponedjeljak, 10. avgusta, otvoriti i Univerzitetsku ulicu, koja će biti završena sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

On je danas posjetio naselje Ćemanovići, gdje je za asfaltiranje puta uloženo 36.000 KM, naselje Krivače, gdje je za asfaltiranje Ulice hajduk Veljka uloženo 23.000 KM, a građani su projekat sufinansirali sa 5.000 KM. U naselju Krivodoli 23.000 KM je izdvojeno za izgradnju raskrsnice.

Prema njegovim riječima, u planu za ovu godinu je izgradnja ulica u mjesnim zajednicma Stanica Pale i Mokro i prilaz kod crkve u Mokrom.

„Svi izvođači radova su naše lokalne firme jer i tako želimo da pomognemo da naši privrednici prevaziđu ovo teško vrijeme“, istakao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da će za slavu opštine – Veliku Gospojinu 28. avgusta, biti otvorena i Muzička školu koja će biti smještena u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, a do sada nije imala svoje prostorije.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/radovi-pale-4-8-2015/] width=[87] height=[87] title=[Pale 8.4.2015] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare