Za guslara Sašu Laketića prikupljeno 5.000 KM

0

Guslarska društva Sarajevsko-romanijske regije sinoć su na humanitarnom koncertu, koji je održan u Kulturnom centru Pale, prikupila 5.000 KM koje će uručiti narodnom guslaru Saši Laketiću iz Obrenovca postradalom u poplavama prošle godine.


Predsjednik Guslarskog društva „Starina Novak“ sa Pala Đorđe Rističević rekao je Srni da su ovaj humnitarni koncert orgnizovali zajedno sa guslarskim društvima „Filip Višnjić“ iz Istočnog Novog Sarajeva i „Gavrilo Princip“ Istočni Stari Grad.

„I ova prepuna sala Kulturnog centra pokazatelj je da humanost još postoji u našem narodu“, rekao je on, dodavši da su se u ovu humanitarnu akciju uključile i opštine i privrednici sa područja grada Istočno Sarajevo.

Guslari Sarajevsko-romanijske regije večeras su svom kolegi Laketiću, koji je član Društva guslara „Nikola Tesla“ iz Obrenovca, poklonili i gusle.

Laketić je zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji. On je naglasio da, zahvaljujući svojim prijateljima i guslarima iz Republike Srpske i Crne Gore, pokušava da obnovi imanje koje je u potpunosti uništeno u prošlogodišnjim poplavama.

Humanitarni koncert večeras je počeo nastupom Laketića, koji je i na taj način želio da zahvali svim humanim ljudima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare