Za dva projekta potrebno 1,5 miliona KM

0

ROGATICA – Predstavnici Zavoda za vodoprivredu iz Bijeljine predstavili su u Rogatici projekte rekonstrukcije glavnog cjevovoda u ovoj opštini i uređenja korita rijeke Rakitnice, vrijednosti oko 1.580.000 KM.

Iz Administrativne službe opštine Rogatica Srni je rečeno da je transportni cjevovod od izvorišta Ziličina do glavne pumpne stanice grad u lošem stanju i da su gubici vode na mreži veći od 70 odsto.

„Zbog toga je potrebno uraditi rekonstrukciju, koja podrazumijeva paralelno izgradnju novog vodovodnog sistema i sanaciju starog, a vrijednost ovih radova je više od 800.000 KM“, kažu u opštini Rogatica.

Kada je riječ o projektu uređenja korita rijeke Rakitnice od mosta u Plješevici uzvodno do izvorišta Ziličina, predviđeno je izvođenje zemljanih radova, izrada poprečnih stabilizacionih pragova cijelom dužinom rijeke, te izgradnja više manjih objekata, a vrijednost ovih radova je oko 770.000 KM.

Za realizaciju ovog projekta opština bi trebalo da reduzme mjere za poboljšanje i održavanje vodovodnog sistema, kao što je, između ostalog, nabavka odgovarajuće opreme, formiranje tima za praćenje gubitaka vode, zamjena vodomjera i uvođenje ekonomske cijene vode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare