Za devet mjeseci 11 poginulih

0

ZVORNIK – Na području opštine Zvornik za devet mjeseci ove godine dogodilo se 209 saobraćajnih nezgoda, a poginulo je 11 lica, dok su 2014. godine u saobraćaju poginula četiri lica, rečeno je danas na radionici o bezbjednosti saobraćaja na području ove opštine.

Cilj održavanja ove radionice, koju su organizovali Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Zvornik, je pokušaj definisanja uzroka velikog broja saobraćajnih nezgoda u kojima ima poginulih, kao i, makar djelimično, poboljšanje bezbjednosti u saobraćaju na putevima zvorničke opštine i šire.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović rekao je da je radionica okupila sve subjekte bezbjednosti saobraćaja koji rade na području opštine Zvornik kako bi se zajedno radilo na unapređenju bezbjednosti saobraćaja.

„Moramo raditi zajedno da bi broj saobraćajnih nezgoda bio smanjen. Govorili smo i o tome kako zajedno sprovesti kampanju za vezivanje pojasa i šta u tom slučaju može uraditi Dom zdravlja, a šta škole“, rekao je Radović.

On je dodao da je cilj da se analiziraju saobraćajne nezgode koje su se desile i zajedno identifikuju koje su to opasne dionice na putevima, a za povećanje bezbjednosti neophodno je primijeniti kombinaciju represivnih i preventivnih mjera.

Predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Zvornik Mile Jović rekao je da, u saradnji sa opštinskim strukturama, preduzimaju niz mjera, od promotivnih u otklanjanju tehničkih nedostataka na nekim raskrsnicama, do edukativnih u školskim ustanovama, ali i one koje se odnose na vozače traktora i motornih vozila.

On je dodao da je ovo kompleksan problem u čije rješavanje moraju da se uključe svi – od porodice, preko škole, pa do onih koji rade u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Zvornik izradio je letak sa osnovnim pokazateljima o stanju u saobraćaju i praktičnim preporukama kako biti bezbjedan učesnik u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare