Za asfaltiranje Ustaničke ulice 68.000 KM

0
Za asfaltiranje Ustaničke ulice 68.000 KM

VLASENICA – U Vlasenici je danas završeno asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga u Ustaničkoj ulici u kojoj je nalaze stambene zgrade u kojima žive porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, te socijalno ugrožena lica.

Asfaltiran je prostor od 850 metara kvadratnih, a lokalna vlast je za ove radove izdvojila oko 68.000 KM.

„Investicija je značajna jer su stanari ovih zgrada lica iz osjetljivih socijalnih grupa, a više godina su imali problema zbog otežanog pristupa stambenim objektima“, rekao je novinarima načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je novinarima da će narednih dana kod ovih zgrada biti postavljena rasvjeta, te da će ova lokalna zajednica narednih mjeseci postati veliko gradilište.

„Ove godine ćemo sanirati još nekoliko gradskih ulica u skladu sa našim moguđnostima i vremenskim prilikama. Na proljeće ćemo nastaviti sanaciju ulica u gornjem dijelu grada, koje su u veoma lošem stanju, dograditi gradski vodovod, a više pažnje posvetićemo i naselju Toplik“, rekao je Kraljević.

On je dodao da je u narednoj godini u Vlasenici planirana izgradnja kružne saobraćajnice, te uređenje industrijske zone.

Radoje Bjelogrlić, koji je do 2011. godine stanovao u kolektivnom centru u Vlasenici, a potom se preselio u zgradu u Ustaničkoj ulici, kaže da su se godinama „borili sa prašinom i blatom“.

„Hvala opštinskim vlastima što su nam napokon riješili ovaj problem“, rekao je Bjelogrlić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare