Za 34 dana ugašena 253 požara

0

SOKOLAC – Na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije u martu je evidentiran 191 požar, a u tri dana aprila 62, dok je u cijeloj prošloj godini u ovim regijama bilo ukupno 214 požara, navela je načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac Željka Kovačević.

U saopštenju upućenom načelnicima 14 opština u nadležnosti ovog odjeljenja, Kovačevića je apelovala da komunalna policija pojača nadzor nad sprovođenjem odluke o mjerama zaštite od požara, radi zaštite materijalnih dobara i životne sredine, te sprečavanja ugrožavanja ljudskih života.

Prema podacima Područnog odjeljenja Sokolac, Republičke uprave Civilne zaštite juče je u šest opština Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije bilo 19 intervencija na gašenju požara.

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac Srni je rečeno da su u ranim jutarnjim časovima dobili dojavu o pojavi požara u selu Donje Babine, te da su juče ugasili četiri požara na lokalitetima Vidrići-Rasovača, Podromanija-Mrvići, Košutica-Leava-Gajevi i u blizini gradskog naselja Sokolac.

Tehnički direktor sokolačkog Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Romanija” Strahinja Bašević rekao je Srni da je u pet-šest slučajeva vatra sa zapaljene suve trave i rastinja zahvatila i visoku šumu, ali je njeno širenje spriječeno brzom intervencijom vatrogasaca i radnika ŠG.

Bašević je dodao da u proteklih tridesetak dana u kojima je su požari učestali, uglavnom na privatnim imanjima, nije bilo znatnije štete na visokim šumama kojima gazduje ŠG “Romanija”, jer su to bili niski požari.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments