World Vision podijelio pakete za osnovce

0

Predstavnici međunarodne humanitarne organizacije „Vorld vižn“ danas su za 700 učenika paljanskih osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“ podijelili poklon pakete u kojima su torbica za fizičko vaspitanje, kapa i šal.

Šef Kancelarije „Vorld vižna“ u Sarajevu Željko Blagojević rekao je Srni da je poklone dobilo oko 700 učenika koji su uključeni u aktivnosti ove međunarodne humanitarne organizacije.

„To su djeca čiji su roditelji dali saglasnost za njihovo učešće u projektima `Vorld vižna` koji se provode kroz škole, kao i kroz druge projekte koji su usmjereni ka jačanju civilnog društva u navedenim opštinama“, pojasnio je Blagojević.

On je naglasio da će tokom akcije koja će trajati narednih dana podijeliti oko 4 000 poklon paketa za djecu koja su uključena u projekte „Vorld vižna“ iz osnovnih škola u Olovu, Han Pijesku, Sokocu, Palama, Prači i Goraždu.

Blagojević je podsjetio da su nakon istraživanja, koje je „Vorld vižn“ proveo prije dvije godine, roditelji iskazali potrebu za stomatološkom zaštitom djece nakon čega su odlučili da nabave stomatološku stolicu koja će biti smještena u Osnovnoj školi „Srbija“.

„U saradnji sa školom i Domom zdravlja Pale trenutno je u procesu nabavka stolice i to će biti prva dječija stomatološka ordinacija na ovim prostorima“, rekao je Blagojević i dodao da očekuju da stomatolog koji će biti angažovan ispred Doma zdravlje Pale već u novembru počne da radi puno radno vrijeme.

On je dodao da će stomatolog, osim popravke zuba, raditi na prevenciji i edukaciji dijece i roditelja.

Blagojević je rekao da opština Pale i grad Istočno Sarajevo treba da nabave kompresor za oridinaciju, a u narednih petnaestak dana stići će i stolica, pa će pregledi moći odmah da počnu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare