Vrijednost prve faze rekonstrukcije škole 200.000 KM

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović razgovarao je danas sa predstavnicima Osnovne škole „Pale“ i UNDP-a BiH o etapama realizacije nedavno potpisanog ugovora o rekonstrukciji ove škole, a prva faza projektnih aktivnosti vrijedna je 200.000 KM.


Prva faza podrazumijeva unapređenje energetske efikasnosti, a u naredne dvije godine planirana je realizacija druge faze koja se odnosi na poboljšanje uslova boravka u školi, odnosno zamjenu mokrih čvorova, dogradnju i renoviranje školske sale, rekonstrukciju školske kotlovnice i sistema grijanja, kao i uređenje školskog dvorišta.

Iz opštine Pale saopšteno je da se u realizaciju ovog projekta, osim predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i UNDP BiH, uključila i opština.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik izvođača radova iz bratunačke firme „Progres“.

Zgrada ove škole izgrađena je 1962. godine i jedna je od najstarijih školskih zgrada u Srpskoj, a na potrebu za njenom rekonstrukcijom ukazali su učenici i nastavnici organizacijom donatorske žurke „Kad se naše ruke slože“, kojom su prikupljena početna sredstva za radove.

Udruženje prosvjetnih radnika „Klub ideja“ autor je i koordinator projekta čiji je cilj potpuno rekonstruisanje zgrade škole.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare