Vratiti staru slavu Borikama

0

ROGATICA – Promocija Borika među prioritetima je Turističke organizacije Rogatice koja želi da privuče turiste na ovu visoravan poznatu po krompiru, skorupu i ergeli konja.


Direktor Turističke organizacije Nebojša Golić rekao je Srni da je u toku renoviranje hotela „Borike“ gdje će turisti moći da odsjedaju.

Gostima koji žele da nauče jahati to je omogućeno u ergeli „Borike“, kao i vožnja konjskim čezama.

Prije rata to mjesto su veoma često posjećivali turisti koji su dolazili iz drugih jugoslovenskih republika. Borike su od Rogatice udaljene oko 18 kilometara. Nalaze se na oko 1.100 metara nadmorske visine.

Turistima je na raspolaganju i pećina Govještica /Dugovještica/ u kanjonu Prače koja je duga oko 8.700 metara.

Golić je rekao da će Turistička organizacija pokušati da zaštiti Govješticu kako bi bila dostupnija za posjete.

Ova pećina po svojoj morfologiji i veličanstvenim pećinskim ukrasima predstavlja prirodno blago, sa velikim brojem fosila pećinskog medvjeda.

Golić je istakao da će se voditi aktivnosti i na promociji seoskog turizma i predstavljanju ukupne turističke ponude opštine. Namjera je da to učine posredstvom Turističke organizacije Republike Srpske na sajmovima turizma u Beogradu, Novom Sadu, Banjaluci i drugim mjestima.

Turistička organizacija radiće i na izradi turističkog vodiča, prospekata, brošura, kataloga, promotivnog di-vi-dija i video-spota.

Ova turistička organizacija u ovoj godini planirala je ostvari prihode u iznosu od 54.349 KM, što je za 2,28 odsto manje nego prošle godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare