Vozači, smanjite brzinu u blizini škola!

0

ISTOČNO SARAJEVO – Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo apeluju da vozači smanje brzinu kretanja vozila, pogotovo u blizini školskih objekata, te da poštuju saobraćajna pravila i propise.

U nastavku realizacije akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, koju tokom septembra provodi MUP Republike Srpske, danas su za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola “Petar Petrović NJegoš” i “Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu održana edukativna predavanja o temi “Bezbjedno i pravilno učešće pješaka u saobraćaju”.

U saopštenju CJB Istočno Sarajevo navodi se da se od polovine septembra predavanja održavaju u svim osnovnim školama na području Centra da bi se najmlađi školarci edukovali i upoznali sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Cilj ove akcije je da se zaštite sve strukture učesnika u saobraćaju, pogotovo djeca školskog uzrasta, te da se podigne bezbjednost saobraćaja na veći nivo.

Od početka nove školske godine pripadnici saobraćajne policije vrše pojačan nadzor i kontrolu saobraćaja u urbanim zonama, u blizini školskih objekata, te organizuju edukativna predavanja u osnovnim školama.

I tokom narednih dana policijski službenici će preduzimati pojačane mjere i aktivnosti da bi najmlađi učesnici u saobraćaju bili zaštićeni i srećno stigli u školske klupe.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments