Volonteri uručili namirnice i vaskršnja jaja socijalno ugroženima

0

SOKOLAC – Članovi Volonterskog centra na Sokocu do sada su na 80 adresa dostavili osnovne životne namirnice i lijekove, na poziv lica kojima je ograničeno kretanje zbog godina ili bolesti, rekla je Srni koordinator ovog centra Svjetlana Rajić.

Ona je navela da su volonteri do sada podijelili i više od 30 paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, koje je obezbijedila opština Sokolac za starija i bolesna lica, uglavnom u udaljenom seoskom području.

„Danas smo u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, podijelili osnovne životne namirnice i jaja na dvije adrese, te 12 školjki jaja za socijalno ugrožene i starija lica koja nisu u mogućnosti da odu do prodavnice“, navela je Rajićeva.

Ona je naglasila da je sokolačka pekara „Maks“ u proteklih 25 dana donirala svakodnevno po 100 vekni hljeba za lica koja posjećuju članovi Volonterskog centra.

Prema njenim riječima, volonteri su do sada podijelio 20 pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu socijalno ugroženima i licima kojima je zbog godina ograničeno kretanje zbog virusa korona koje su donirale sokolačke firme „Jan-komerc“ i „Junior“, te 1.000 zaštitnih maski koje je obezbijedila opština Sokolac.

Volonterski centar opštine Sokolac osnovan je 23. marta i sada ima 20 članova koji rade u nekoliko timova i pomažu socijalno ugroženim, starim i bolesnim, te licima kojima je ograničeno kretanje u vrijeme epidemije virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare