Volonteri podijelii više od hiljadu maski najugroženijima

5

Volonteri u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Pale obišli su više od 60 porodica na području opštine i podijelili oko hiljadu maski najugroženijim u novonastaloj situaciji u vezi sa virusom korona, izjavila je volonter Olja Lasica.

Ona je istakla da je uloga volontera jako bitna i nosi veliku odgovornost.

„Radnik sam Crvenog krsta, a volonter četiri godine. Ono što je naš posao jeste dostavljanje hrane starijim licima, uzimanje recepata i dizanje lijekova. Takođe, tu smo za naše sugrađane ako ih treba odvesti do banke“, rekao je Lasica Srni.

Prema njenim riječima, volonteri Crvenog krsta maksimalno vode računa da budu zaštićeni, uvijek nose rukavice, maske i vrši se stalna dezinfekcija.

„Zaista sam srećna što sam dio tima paljanskog Crvenog krsta, što nesebično i zajedno pomažemo drugima. Mislim da radim jedan od najljepših poslova. Svaki posao je težak i moram naglasiti da zaista radimo mnogo. Na kraju dana smo zadovoljni i ispunjeni jer znamo da smo nekome pomogli“, navela je Lasica.

Ona je istakla da su najstariji sugrađani presrećni kada ugledaju volontere jer tako znaju da nisu sami, a njihove riječi podrške su vjetar u leđa da i dalje nastave svoj humanitarni rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kome sve podijeliše maske Bogo moj. Ja ne dobih nijednu, a ni u prodavnicu se ne može bez maske. Već odavno nema ni kupiti u apotekama, oglasi ko vrata nema maski, nema rukavica. Ma hebo masku, preživiću ja i bez maske. Nego onako kažem, teško loncu čekati u selu poklopca.

Šal višeslojna zaštite od virusa! Bolja od svake maske! Pozzz

Ulozi koju marku pa kupi sebi, nemoj cekati da sve dobijes dzaba

Ti se našo pametan da mi dijeliš savjet, odakle ti znaš da ja nešto čekam džabe. U slobodnoj prodaji u apotekama odavno nema, prema tome ne seri kad voz stoji. Nikad nisam navikao da tražim nešto za džabalesku, nije to moj stil.

Uložio bih ja i više maraka, samo mi kaži gdje se mogu kupiti???