Vlasniku pobjedničkog bika nagrada od 600 KM

0

ROGATICA – Na Borikama, kod Rogatice, danas je održana korida na kojoj je učestvovalo 18 bikova, a u teškoj kategoriji pobijedio je bik vlasništvo Miladina Čeveza iz Istočnog Sarajeva i osvojio nagradu od 600 KM.

U teškoj kategoriji u borbama učestvovali su bikovi sa po 900 kilograma, a druga nagrada u ovoj kategoriji od 500 KM pripala je Obradu Mišiću sa Han Pijeska.

U poluteškoj kategoriji bikova, teških po 800 kilograma, pobijedio je bik vlasništvo Dejana Deurića sa Han Pijeska i osvojio nagradu od 500 KM.

Druga nagrada od 300 KM u ovoj kategoriji pripala je biku vlasništvo Sadika Begića sa Ilidže.

U vožnji trupaca zapremine 2,20 metara kubnih u lakoj kategoriji pobjednik je bio par volova težak 1.600 kilograma vlasnika Danka Bojata sa Borika i njemu je pripala nagrada od 300 KM. Dužina staze je bila 80 metara.

Druga nagrada od 150 KM u ovoj kategoriji pripala je bikovima u vlasništvu Obrada Mišića sa Han Pijeska.

U teškoj kategoriji u vožnji trupca zapremine tri metra kubna pobjednik je bio par volova u vlasništu Milenka Đerića sa Borika i njemu je pripala nagrada od 400 KM.

Drugu nagradu u ovoj kategoriji osvojio je par volova Dejana Deurića sa Han Pijeska. On je nagrađen sa 200 KM. Par volova u ovoj kategoriji je bio težak više od 1.800 kilograma.

U trci konja prva nagrada u iznosu 100 KM pripala je vlasniku grla Miljanu Đeriću sa Borika, a druga Vladanu Đeriću sa Borika u iznosu 50 KM. Dužina staze je bila 500 metara, a u trci je učestvovalo sedam konja.

Pokrovitelji ove manifestacije bili su opština Rogatica i rogatičko Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“, a organizator Stevo Mumović sa Han Pijeska.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare