Vlaseničkom Domu zdravlja potrebna hitna pomoć

0
Vlaseničkom Domu zdravlja potrebna hitna pomoć
Vlaseničkom Domu zdravlja potrebna hitna pomoć

VLASENICA – Vlada Republike Srpske pomoći će Domu zdravlja u Vlasenici u prevazilaženju problema, koji se odnose na nagomilane fanansijske obaveze i višak zaposlenih, što opterećuje rad ustanove, istaknuto je danas na sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragana Bogdanića sa rukovodstvom Doma zdravlja i opštine Vlasenica.

 

Na sastanku je dogovoreno da menadžment Doma zdravlja treba da utvrdi sanacione mjere i da se, kroz novu sistematizaciju radnih mjesta, racionalizuje broj radnika.

Bogdanić je rekao novinarima da se problem viška radnika treba rješavati na zakonski način, angažovanjem u drugim ustanovama ili penzionisanjem onih koji za to ispunjavaju uslove.

„Očigledno da postoji i nesklad između broja osiguranika i timova porodične medicine, što ćemo sa Fondom zdravstvenog osiguranja da razriješimo. Osnovno je da se plaćaju tekuće obaveze i bruto plate, a zaostale finansijske obaveze, koje su ovdje ogromne, rješavaćemo onako kako to budemo rješavali i u drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj“, naveo je Bogdanić.

Načelnik opštine Vlasenice Miroslav Kraljević rekao je novinarima da obaveze i dugovanja Doma zdravlja iznose oko 3.000.000 KM, koje su naslijeđene iz ranijeg perioda.

On je istakao da opština Vlasenica nije u stanju da sama sanira probleme u Domu zdravlja, već da će biti potrebno prisustvo Vlade.

Bogdanić je poslije razgovora sa čelnicima opštine posjetio i Dom zdravlja u Vlasenici.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare