Vlasenički srednjoškolci na Svjetskoj geografskoj olimpijadi

0
Vlasenički srednjoškolci na Svjetskoj geografskoj olimpijadi

VLASENICA – LJeposava Plakalović i Filip Stjepanović učenici vlaseničkog Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Milorad Vlačić” sutra će, u sastavu četveročlane ekipe BiH, otputovati na Svjetsku geografsku olimpijadu koja će biti održana od utorka, 31. jula, do 6. avgusta u Kvebek sitiju u Kanadi.

Profesor geografije u SŠC-u Dragan Ilić rekao je Srni da su odlazak mladih geografa na ovo takmičenje finansirali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, opština Vlasenica, uprava SŠC-a, te brojni donatori sa područja ove opštine.

Ilić je objasnio da su se mladi geografi iz Vlasenice plasirali na ovu Olimpijadu zahvaljujući uspjesima postignutim prethodnih godina na Nacionalnoj olimpijadi u Srbiji i Balkanijadi.

On je rekao da će na Olimpijadi u Kanadi učestvovati takmičari iz 50 država.

“Nemamo ambicije za nekakav visok plasman, jer je ovo tek u začetku na našim prostorima. Nadam se da će se oni pokazati u najboljem svjetlu. Siguran sam da puno vrijede i da će opravdati naše povjerenje”, rekao je Ilić.

Pripreme za Olimpijadu bile su dugotrajne i temeljne, rekla je Srni učenica trećeg razreda SŠC-a LJeposava Plakalović.

“Sve smo podredili ovom takmičenju, tako da raspusta nismo ni imali. Svaki dan smo u školi dva-tri, a nekada i četiri časa. Veliku podršku imamo od profesora Ilića koji nam pomaže u svemu”, rekla je Plakalovićeva.

Filipu Stjepanoviću ovo je drugo učešće na Svjetskoj geografskoj olimpijadi.

Prošle godine on je bio član tima iz BiH koji je učestvovao na Olimpijadi u Beogradu.

“Malo nam je falilo da osvojimo treće mjesto, ali nadam se da će ove godine biti bolje”, rekao je Stjepanović.

Direktor SŠC-a Goran Đurić novinaru Srne izjavio je da su uspjesi vlaseničkih geografa plod kvalitetnog i predanog višegodišnjeg rada.

“Izuzetno sam ponosan na njih i želim da im zahvalim, kao i profesoru Iliću koji ih je pripremao za ovo veliko takmičenje”, rekao je Đurić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments