Vlasenički srednjoškolci na geografskoj olimpijadi

0
Vlasenički srednjoškolci na geografskoj olimpijadi

VLASENICA – Troje učenika Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice učestvovaće na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, koja se ovoga vikenda održava u Beogradu.

Mladi geografi iz Vlasenice jedini su predstavnici Republike Srpske i BiH na ovom takmičenju, a tu čast zaslužili su dobrim rezultatima na preliminarnom takmičenju za Nacionalnu geografsku olimpijadu, koje je 10. marta održano u Novom Sadu.

Na takmičenje u Beograd otputovali su Filip Stjepanović, Marijana Mičić i LJeposava Plakalović.

Gimnazijalka LJeposava Plakalović ranijih godina je osvajala medalje na ovom takmičenju.

„Iskustva sa ranijih takmičenja dobro će nam doći i nadam se da ćemo i u Beogradu postići dobar rezultat“, rekla je ona.

Vođa geografske sekcije u vlaseničkom SŠC-u, profesor Dragan Ilić, rekao je Srni da je ponosan na svoje učenike, koji se redovno sa takmičenja iz ove oblasti vraćaju sa medaljama.

Ilić podsjeća da su mladi vlasenički geografi učestvovali na Svjetskoj geografskoj olimpijadi, a podstigli su to zahvaljujući uspjesima na takmičenjima svih nivoa, od školskog, državnog, do Balkanijade.

„Ove godine tri učenika su se plasirala na Nacionalnu geografsku olimpijadu koja se održava u Beogradu, a dva učenika su se plasirala na Svjetsku geografsku olimpijadu, koja će se početkom avgusta održati u Kanadi“, rekao je Ilić.

U okviru Nacionalne olimpijade, učesnici takmičenja imaće test znanja iz oblasti geografije, terenski rad, te multimedijalni test.

Konačni rezultati i dobitnici nagrada biće saopšteni sutra u Domu učenika Srednje željezničke škole u Beogradu, gdje se takmičenje održava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments