Vlasenički geografi nastavili niz uspjeha

0

VLASENICA – Troje učenika Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice osvojili su dva druga i jedno treće mjesto na preliminarnom međuregionalnom takmičenju, u okviru Nacionalne geografske olimpijade koja je održana u Beogradu.

Goran Đurić, direktor Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, rekao je Srni da su učenici te škole Marijana Mićić i LJeposava Plakalović osvojile drugo mjesto, dok je Obrad Drakulić bio treći.

Đurić je naveo da je osmočlanu ekipu vlaseničkih geografa predvodio profesor Dragan Ilić, te da je na takmičenju učestvovalo oko 400 srednjoškolaca iz Srbije i Republike Srpske.

„Ovo samo pokazuje kontinuitet rada naše škole i profesora Ilića jer zadnjih četiri, pet godina naši mladi geografi pokazuju izuzetne rezultate. Mi smo prinuđeni da se takmičimo u Srbiji jer trenutno na nivou Republike Srpske ne postoji takmičenje iz geografije. Imamo najavu iz Pedagoškog zavoda da će ovakvo takmičenje biti organizovano i u Republici Srpskoj naredne godine“, rekao je Đurić.

Profesor Dragan Ilić rekao je da su dobri rezultati učenike te škole plod zajedničkog entuzijazma profesora i učenika, koji su ispoljili sklonost ka tom predmetu.

„I nekako, iz godine u godinu, kako pristiže neka generacija, uvijek se nađu talentovani učenici, koji su spremni i za naša interna takmičenja, a kasnije postižu dobre rezultate i na značajnijim takmičenjima“, rekao je Ilić.

Gimnazijalki LJeposava Plakalović ovo je bio treći nastup na ovom takmičenju.

„Iako imam iskustva sa ovakvih takmičenja, bilo je prilično teško, čak i meni jer su zadaci bili na nivou svjetskih geografskih takmičenja. Trebalo je više truda da se uloži, ali, eto, uspjeli smo“, rekla je Plakalovićeva.

Svi učenici koji su osvojili prva tri mjesta na prelimonarnom takmičenju, plasirali su se na državno finale na nivou Srbije.

Preliminarno međuregionalno takmičenje održano je proteklog vikenda na Geografskom fakultetu u Beogradu, a rezultati su objavljeni danas.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare