Vlasenički geografi na Svjetskoj olimpijadi

0
Vlasenički geografi na Svjetskoj olimpijadi

VLASENICA – Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević organizovao je prijem za tim mladih geografa iz te opštine, uoči sutrašnjeg odlaska na Svjetsku geografsku olimpijadu koja se ove godine održava u Beogradu, ističući da su ovi mladi ljudi ponos Vlasenice i Republike Srpske.

Kraljević je rekao novinarima da rezultati koje geografi postižu na regionalnim i međunarodnim takmičenjima pokazuju koliko se pažnje u Vlasenici posvećuje mladim talentima.

„To je pokazatelj koliko profesori znanja i energije ulažu u njihov napredak. I lokalna zajednica mora dati sve od sebe da prati ovakve ljude u svakom pogledu, da im pomaže“, istakao je Kraljević, koji je poželio mladim geografima sreću i uspjeh na olimpijadi.

Direktor vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ Goran Đurić rekao je da je ovo prvo učešće nekog tima mladih geografa iz BiH na Svjetskoj geografskoj olimpijadi, te naveo da je razočaran zbog ponašanja institucija BiH kojima se školska uprava još u maju zvanično obratila za pomoć mladim vlaseničkim geografima.

„Obratili smo se Predsjedništvu, Ministarstvu civilnih poslova, Ministarstvu inostranih poslova i još nekim kompanijama. Osim Ministarstva civilnih poslova ostali se nisu udostojili ni da nam odgovore“, kaže Đurić.

On ističe da će ovo biti najmasovnija geografska olimpijada na kojoj će učestvovati takmičari iz 48 zemalja cijelog svijeta.

Gimnazijalac LJeposava Plakalović, koja je u timu geografa i koja je na nedavno održanoj geografskoj balkanijadi osvojila bronzanu medalju, dobar rezultat očekuje i na Svjetskoj geografskoj olimpijadi.

„Dugo se spremamo za ovo takmičenje, uložili smo dosta truda i rada i očekujemo uspjeh“, rekla je Plakalovićeva, sa kojom na takmičenje idu i Marijana Mičić, Filip Stjepanović i Stefan Jurođević, te profesor Dragan Ilić.

Kompletne putne troškove tima geografa u iznosu od 3.500 KM snosiće opština Vlasenica.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare