Vladika Hrizostom posjetio grad od kamena

0

VIŠEGRAD – NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom posjetio je danas Andrićgrad gdje ga je glavni menadžer u gradu od kamena Žan Marjanović upoznao sa onim što je dosad izgađeno i onim što se još po projektima namjerava izgraditi.

Vladika Hrizostom nije krio svoje oduševljenje nakon prolaska Ulicom Mlade Bosne i dobijenih informacija o njenoj arhitekturi i simbolici, kao i posjete Andrićevog instituta i hrama posvećenog Svetom caru Lazaru.

„Sve ovo je za mene veliko iznenađenje, iako sam pratio u medijima šta je ovdje izgrađeno, ali sam danas ovaj kamen dodirnuo rukama, prošetao ulicama kamenog grada i napojio oči ljepotom“, rekao je vladika Hrizostom.

On je istakao da je Andrićgrad prije svega velika ideja proslavljenog srpskog režisera Emira Kusturice, ali od ideje do realizacije je trnovit put što se, kako je rekao, i ovdje osjetilo.

„Ovo je fenomenalno, posebno hram koji je modifikovana kopija manastira Visoki Dečani i koji ovdje dominira nad Drinom i drinskom kotlinom, vidljiv je sa sve četiri strane svijeta i ukras Višegrada i okoline“, dodao je vladika Hrizostom.

Hrizostom je u pratnji sveštenika parohije višegradske obišao i hram Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu u Višegradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare