Vlada uplatila pola miliona KM za izgradnju sportske dvorane

0

Načelnik Pala, Slobodan Savić, potvrdio je da je Vlada Republike Srpske uplatila pola miliona KM na račun ove opštine, za završetak izgradnje velike sportske dvorane.

– Uplata prve tranše sredstava omogućiće nam da platimo neke ranije građevinske radove i nastavimo druge započete poslove, dok bi druga, završna tranša od milion KM bila sasvim dovoljna da zaokružimo sve građevinske poslove na objektu – rekao je Savić. On je podsjetio da je riječ o podršci koju je ranije obećao predsjednik RS, Milorad Dodik, najavivši da će se lično pobrinuti da se obezbijedi milion i po KM za završetak izgradnje sportske dvorane u Palama.

– Nijednog trenutka nisam sumnjao u finansijsku podršku republičkih vlasti, u ukupnom iznosu od milion i po KM, što će nam omogućiti završetak radova na objektu – rekao je Savić i podsjetio da je riječ o kapitalnom projektu i projektu od opšteg značaja za najveću istočnosarajevsku sredinu, na čiju realizaciju ovdašnji sportisti i građani čekaju duže od decenije. Za gradnju ovog objekta Opština je takođe uložila kreditna sredstva u iznosu od pet miliona KM, ne računajući ranija milionska izdvajanja Opštine i Grada Istočno Sarajevo po osnovu obezbjeđivanja lokacije i početnih radova na objektu.

Sama izgradnja savremenog zdanja velike sportske dvorane u Palama zakoračila je u finalnu fazu i radnici preduzeća „Građenje“, izvođača radova, rade neke dopunske poslove na čeličnoj konstrukciji, te izvode određene instalaterske radove.

Direktor ovog preduzeća, Zoran Popić, rekao je da bi radovi trebalo da budu završeni za nešto više od mjesec dana.

– Osim pomenutih zahvata na čeličnoj konstrukciji, u toku je i postavljanje instalacija za grijanje, kao i izvođenje takozvane fine montaže elektroinstalacija – rekao je Popić. On je pojasnio da nakon ovoga slijedi izvođenje spoljnih radova, dok bi u unutrašnjosti objekta trebalo da budu izvedeni montažerski radovi na podnoj podlozi, te postavljanje stolica na tribinama i preostale sportske opreme.

U toku su i radovi na infrastrukturi, izgradnja mosta preko Miljacke, u neposrednoj blizini objekta, što dodatno ohrabruje da će cjelokupan projekat biti realizovan do ljeta, odnosno do Vidovdana, kada je i planirano otvaranje sportske dvorane u Palama.

Preostali iznos iz ovogodišnjeg budžeta

Predsjednik Vlade RS, Aleksandar Džombić, izjavio je za „Fokus“ da su sredstva u iznosu od 500.000 KM, koja su na računu Opštine Pale od četvrtka, obezbijeđena iz budžeta za prošlu godinu, dok će preostali iznos od milion KM biti realizovan iz ovogodišnjeg republičkog budžeta.

– Sve ide po planu i Vlada RS će pravovremeno uplatiti i drugu tranšu po osnovu finansijske podrške projektu izgradnje sportske dvorane u Palama, kako bi ovaj objekat bio završen u predviđenom roku – poručio je premijer Džombić.

(www.palelive.com / Fokus / S. Šekara)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare