Vlada odobrila milion KM za asfaltiranje lokalnih puteva

0

FOČA – Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Foča milion KM za asfaltiranje lokalnih puteva, u okviru programa pomoći lokalnim zajednicama.

Načelnik ove opštine Milan Vukadinović zahvalio je Vladi Srpske što je imala razumijevanje i prihvatila projektni prijedlog.

On je napomenuo da je opština Foča teritorijalno jedna od najvećih u Srpskoj sa više od 800 kilometara nekategorisanih, odnosno lokalnih puteva, što je i prioritet koji treba riješiti.

„Naravno da i ostali putni pravci, magistralni i regionalni, moraju da se rješavaju i ja bih još jednom uputio apel `Putevima` i Vladi Republike Srpske da povedemo računa o magistralnim i regionalnim putevima prema Šćepan Polju, Tjentištu i Čelebićima, jer su, zaista, u veoma lošem stanju“, istakao je Vukadinović.

On je precizirao da će ova sredstva opština iskoristiti za asfaltiranje pravaca od centra opštine ka centrima mjesnih zajednica.

„Dio sredstava koji opština u budžetu izdvoji za narednu godinu dodatno ćemo iskoristiti da obuhvatimo još neke pravce“, naveo je Vukadinović.

On je napomenuo da su dodatne probleme u održavanju lokalne putne mreže uzrkovale posljednje vremenske nepogode, kada su nakon obilnih kiša bujični potoci i klizišta oštetili brojne pravce.

„Za saniranje posljedica nevremena biće potrebna dodatna sredstva kako iz budžeta opštine, tako i od Vlade Republike Srpske, koja će, nadam se, imati razumijevanja“, istakao je Vukadinović.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom Srpske, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare