Vlada će naći najbolje moguće rješenje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas u Beogradu da razgovori o situaciji u preduzeću „Energoinvest–rasklopna oprema“ /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva još traju i da će Vlada Srpske sigurno naći najbolje rješenje i za radnike i za ovo preduzeće. „Vlada Republike Srpske neće ostaviti radnike `Rasklopne opreme` na cjedilu i sigurno će omogućiti razvoj ovog preduzeća, jer je ono od velikog značaja za razvoj te regije i privrede Republike Srpske“, rekao je Kovačević Srni.

On je naveo da su održani mnogi sastanci i kod predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra DŽombića, u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva i u Istočnom Sarajevu u „Rasklopnoj opremi“.

Kovačević je istakao da se traži najbolje rješenje i za Vladu Republike Srpske i za ovo preduzeće, naglašavajući da „Rasklopna oprema“ u budućnosti ima tržište i mogućnost da se investiciono razvija, da zaposleni rade i da zarađuju plate.

„Na tragu tog rješenja su i ovi sastanci. Mi insistiramo kod menadžmenta da nas uvjeri da će tako biti u budućnosti sa `Rasklopnom opremom`. Nažalost, moram da konstatujem da nas menadžment ne uvjerava da će preduzeće pod njihovim rukovodstvom i u njihovom vlasništvu imati perspektivu“, upozorio je Kovačević.

On je rekao da se pristupa i traženju drugih rješenja, odnosno da „Rasklopna oprema“ posluje u nekom drugom obliku.

„U ponedjeljak, 5. novembra, u 10.00 časova imamo ponovo sastanak i rekao bih završni sastanak kod predsjednika Vlade Srpske u četvrtak, 8. novembra, da konačno donesemo odluku o statusu `Rasklopne opreme“, naveo je Kovačević.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić razgovarao je juče sa predstavnicima Sindikata preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ o prijedlozima čiji je cilj trajno rješavanje pitanja ovog preduzeća, s naglaskom na rješavanje statusa radnika.

Dogovoreno je da predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Poreske uprave Republike Srpske i Sindikata RAOP-a u narednih sedam dana analiziraju ponuđena rješenja i predlože najpovoljnije.

Radnicima RAOP-a duguje se oko 3,5 miliona KM, a u ovoj godini dobili su tri akontacije u najvišem iznosu od 250 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare