Višković: Prioritet unapređenje ljudskih resursa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se u narednom periodu raditi na unapređenju ljudskih resursa u Republičkoj upravi Civilne zaštite.

Višković je, nakon sastanka sa rukovodstvom Republičke uprave Civilne zaštite, rekao novinarima da postoje značajna i materijalna i tehnička sredstva, te da će prioritet biti na ljudskim resursima.

On je naveo primjer deminerske službe pri Republičkoj upravi civilne zaštite, navodeći da ima ljudi koji kao demineri rade više od 30 godina, te da je potrebno podmladiti kadar.

„Pomenut je i zakon o zaštiti od požara, gdje vatrogasci širom Republike Srpske imaju rješenje za vatrogasca-spasioca, ali oni do sada nisu imali specijalističkih obuka da prvi priskoče u pomoć“, rekao je Višković i dodao da će specijalističke obuke biti organizovane.

Višković je izrazio uvjerenje da će se u 2022. godini ići na specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom.

„Mi to sada imamo, ali sve u jednom. Ali želimo da razdvojimo kako bi se u svakom momentu znalo ko može u kojoj situaciju da interveniše“, rekao je Višković.

On je istakao da su se pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite u svakom kritičnom momentu prvi bili na licu mjesta i odgovorili svakoj situaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare