Višković pozvao na okupljanje, slogu, ljubav i zajedništvo

0

MILIĆI – Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je u Milićima tokom Badnje večeri da se Srbi samo okupljanjem, slogom, ljubavlju i zajedništvom mogu oduprijeti svim nasrtajima na Srpsku.

Osveštanju i nalaganju badnjaka ispred Hrama Svetog oca Nikolaja u Milićima prisustvovao je veliki broj vjernika Milićke parohije kojima su dijeljeni pokloni u kojima su bili komadi česnice sa zlatnicima, a najmlađi su obradovani i božićnim paketićima.

Višković je izjavio novinarima da je ponosan što je mnogo mladih u hramu i što čuvaju baštinu svojih predaka.

„Badnje veče je u predvečerje Hristovog rođenja i to je svakako najradosniji pravoslavni praznik. Samo Hristovo rođenje donosi novi život, ljubav i slogu i moja poruka bi bila ista takva – da imamo što više ljubavi, razumijevanja, sloge jer nam je to u ova teška vremena zaista neophodno, da sačuvamo naše ljude, pravoslavlje, naš narod na našim ognjištima“, poručio je Višković.

On je ukazao da se na najradosnije praznike želi nanijeti šteta Republici Srpskoj i ljudima koji su izabrani da je predstavljaju.

„Samo naše okupljanje, naša sloga, ljubav i zajedništvo može se oduprijeti svim tim nasrtajima i to bi bila moja poruka svim pravoslavnim građanima Republike Srpske – da u okviru svog domaćinstva, porodice proslavimo u najboljem raspoloženju i sreći sutrašnji Božić i da čestitam onako kako to dolikuje pozdravom: `Hristos se rodi!`“, rekao je Višković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare