Višković: Povećan broj prvačića znači rast i razvoj Srpske

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je ponosan što će 111 prvačića od danas pohađati Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu, da to ukazuje da se Republika Srpska razvija i da ima budućnost.

Obraćajući se okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju povodom početka nove školske godine, Višković je izrazio posebno zadovoljstvo nakon saznanja da i ova škola postaje tijesna za djecu koja u njoj treba da se obrazuju.

„Budite sigurni da ćemo to pratiti i da ćemo na vrijeme podržati načelnika opštine i direktora škole da proširimo kapacitete i prihvatimo svu djecu koja žele da se obrazuju u ovoj školi“, naglasio je premijer Srpske.

On je istakao da svaki predsjednik Vlade, bez obzira kako se zvao, treba da bude ponosan kada škole i obdaništa postaju tijesni za sve koji žele da u njima borave.

„To znači da Republika Srpska ostaje našim unucima, našoj djeci, našoj budućnosti. Ko kaže da među ovih 111 prvačića nema sutra novog premijera, ministra, direktora?! Ono što im je zajedničko je da su budućnost Republike Srpske“, istakao je Višković.

On je podsjetio da je obrazovni sistem Republike Srpske tako prilagođen da djeca neće primijetiti prelazak iz obdaništa u školu.

Višković je na kraju obraćanja, poželio mališanima da postanu, prije svega, dobri ljudi, koji su garant opstanka i razvoja Republike Srpske.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da svaki početak nove školske godine pokazuje da ova lokalna zajednica napreduje.

„Svake godine dokazujemo da je ovo škola i sredina u koju ljudi rado dolaze i opredjeljuju se da tu žive, stvaraju, odgajaju djecu i, što je najvažnije, ukažu povjerenje učiteljima i nastavnicima u ovoj školu koji će ih tokom devetogodišnjeg obrazovanja izvesti na pravi put“, rekao je Ćosić.

Ćosić je poručio roditeljima da su njihova djeca u odličnim rukama, ističući da je ova obrazovna ustanova, po svim parametrima, jedna od najboljih u Republici Srpskoj.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Danijela Mrda poželila je najmlađim učenicima da školovanje pamte po lijepom i istakla da je obaveza učitelja i nastavnika da djecu spreme za život, „da budu ravnopravni građani svijeta, te da svi zajedno gradimo zajednicu u kojoj će centar biti škola“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare