Višegradski ribolovci pobjednici “Drinskog kotlića”

0

VIŠEGRAD – Pobjednik “Drinskog kotlića”, takmičenja u pripremanju riblje čorbe koje je danas održano u Višegradu, je ekipa višegradskog Udruženja ribolovaca “Drinska jezera”.

Drugo mjesto pripalo je timu “Ravnogorci” iz ovog grada, a treće ekipi “Srbije” čiji su članovi bili iz Višegrada i Užica.

Manifestacija je održana na donjoj terasi Hotela “Andrićev konak” na samoj oblai Drine, pored mosta Mehmed-paše Sokolovića, a u pripremanju riblje čorbe učestvovalo je 15 ekipa iz Srbije i Republike Srpske.

Riblju čorbu po originalnim receptima pripremali su kulinari iz Bijeljine, Užica, Požege, Bajine Bašte i Lučana, kao i ekipe ribarskih udruženja iz Višegrada i okolnih gradova i građana.

Otvarajući Drugi “Drinski kotlić”, načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da je ova manifestacija samo jedan u nizu događaja u gradu na Drini u toku avgusta kojim se upotpunjuje turistička ponuda za brojne turiste koji posjećuju ovaj grad.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović zadovoljna je odzivom na manifestaciju i njenom masovnošću.

“Važno je da je `Drinski kotlić` na kome se pripremaju specijaliteti od drinske ribe zaživio, a mi ćemo nastojati da preraste u važan turistički događaj u regiji”, rekla je Todorovićeva.

Manifestaciju je posjetilo nekoliko hiljada turista.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments