Višegradski osnovci kreiraju sadržaje na „Vikipediji“

0

VIŠEGRAD – Učenici Osnovne škole /OŠ/ „Vuk Karadžić“ iz Višegrada putem vannastavnih aktivnosti učestvuju u uređivačkim radionicama i uz pomoć nastavnika kreiraju sadržaje na „Vikipediji“, rekla je Srni koordinator projekta Vikimedija Republike Srpske Bojana Podgorica.
„Do sada su realizovane tri uređivačke radionice u okviru kojih je kreirano više od 80 članaka na `Vikipediji`. Pokazalo se da su učenici najviše zainteresovani za teme iz istorije, živog svijeta i književnosti“, istakla je Podgorica.

Ona je dodala da će do kraja marta biti održane još dvije radionice i jedno takmičenje u pisanju članaka, u okviru kojeg će biti nagrađena tri najbolja učenika.

Podgorica je napomenula da je pokrenut novi projekat Vikimedijine zajednice Republike Srpske koji nosi naziv „Viki ambasador u Republici Srpskoj“.

„Projekat je zasnovan na saradnji sa obrazovnim i GLAM institucijama prema modelu koji podrazumijeva boravak delegiranih članova Vikimedijine zajednice u relevantnim institucijama. U početnoj fazi realizacije projekta uspostavljena je saradnja sa dvije institucije u Republici Srpskoj – Narodnom bibliotekom Pale i OŠ `Vuk Karadžić` iz Višegrada“, rekla je Podgorica.

Ona je dodala da se saradnja sa OŠ „Vuk Karadžić“ pokazala kao vrlo uspješna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare