„Višegradska regata“ okupila 400 učesnika

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas održana turistička manifestacija „Višegradska regata“ koja je okupila oko 400 učesnika koji su brodovima, brodicama i čamcima, po 16. put, plovili Drinom do kampa Stari Brod gdje su organizovani mnogobrojni zabavni sadržaji.

Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad rekao je da je jedan od glavnih ciljeva višegradske regate promocija rijeke Drine i njenih prirodnih ljepota, samog kanjona, ali i ukazivanje na očuvanje svih prirodnih dobara ovog kraja kroz podizanje svijesti o ekologiji.

Andrić je dodao da je veoma važno i druženje svih učesnika, pa su tako gosti današnje regate bili prijatelji iz Mojkovca sa kojima opština Višegrad ima izuzetnu saradnju u svim oblastima.

Na regatu je iz Mojkovca stigao i književnik Rodoljub Ćorić, koji je rekao da prvi put plovi Drinom i ako je mnogo puta prolazio Višegradom.

On je istakao da su turističke organizacije Višegrada i Mojkovca prošle godine uspostavile saradnju i da je i ovaj događaj samo nastavak jednog lijepog prijateljstva, koje će dobiti na još većem značaju prilikom uzvratne posjete Mojkovcu krajem jula na Međunarodnom festivalu pjesnika.

Organizator ove sportsko-turističke manifestacije je Turistička organizacije Višegrad uz podršku opštine Višegrad.

(www.palelive.com/Srna/Foto: BN)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare