Višegradska regata 1. jula

0

VIŠEGRAD – Turistička manifestacija „Višegradska regata“, na kojoj se očekuje oko 300 učesnika, biće održana 1. jula, izjavila je Srni direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.


„Cilj manifestacije je promocija rijeke Drine i prirodnih ljepota Višegrada i okoline. Na ovoj regati okupljaju se zaljubljenici Drine, ribari, ljubitelji druženja i prirode“, rekla je Todorovićeva.

Ona je istakla da je manifestacija zabavnog karaktera, ali da ima i ekološki karakter, kako bi se ukazalo na činjenicu da rijeka Drina ne smije biti zagađena i da mora biti očuvana.

„Višegrađani se na ovaj način druže i promovišu rijeku Drinu i okolinu, a posjetiće i spomen-kapelu Stari Brod, gdje su u Drugom svjetskom ratu stradale nevine srpske žrtve“, dodala je Todorovićeva.

Ona je rekla da će biti održana i sportska takmičenja nadvlačenje konopca, trčanje u vrećama, takmičenje u brzom ispijanju piva i takmičenje u nošenju jajeta u kašici.

„Očekujemo da se uključe svi vlasnici plovila i brodova, kojih je u Višegradu sve više, a nadamo se da će biti oko 40 plovila i oko 300 učesnika“, dodala je Todorovićeva.

Ona je rekla da će pobjednici u svim takmičenjima biti nagrađeni peharima, a da će učesnici regate nositi promotivne majice.

Organizator manifestacije je Turistička organizacije Višegrad, a pokrovitelj opština Višegrad.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare