Višegrađanin u Americi drži predavanja o konfliktima

0

VIŠEGRAD – Višegrađanin Savo Heleta, koji je 2006. godine završio studije na američkom Univerzitetu Sveti Đorđe u Minesoti, na ovoj visokoškolskoj ustanovi drži predavanja studentima o postratnom razvoju zemalja koje izlaze iz ratnih konflikata.
Novinar Slavko Heleta kaže da je Savo održao i promociju svoje knjige „Nije bilo vrijeme da umrem“, objavljenu u Americi 2008. godine, koja je nedavno prevedena na srpski i uskoro bi trebala biti objavljena u Beogradu.

On je pojasnio da je riječ o memoarima u kojima je Savo opisao uništeno djetinjstvo u BiH za vrijeme rata i boravka u Goraždu sa porodicom od 1992. do 1994. godine.

„Knjigu je napisao nakon dvogodišnjeg ratnog iskustva, kao dječak, u okruženom Goraždu, kroz priču o patnjama njegove porodice i drugih preostalih Srba u gradu, ali i srpskom granatiranju grada, o gladi i svakodnevnom strahu za život“, kaže Slavko Heleta.

Savo Heleta završio je o postdiplomske studije i doktorirao na Nelson Mandela Univerzitetu u Port Elizabetu u Južnoafričkoj Republici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments