Višegrađani spremno dočekuju ljetnu sezonu

0

VIŠEGRAD – Veliki broj turista, koji su u organizovanim grupama autobusima stigli u Višegrad u aprilskom periodu, nagovještavaju da će taj broj u ljetnoj sezoni biti znatno veći, rekao je Srni Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad.
„Zvaničan početak ljetne sezone je 1. maj i to je period kada kreću vaskršnji i prvomajski praznici, neradni dani i očekuje se velika koncentracija turista koji dolaze u Višegrad“, kaže Andrić.

On ističe da je najveće interesovanje svih turista koji dolaze u Višegrad za Ćupriju na Drini, kompleks Andrićgrad, Andrićeva učionica, kao i Manastir Dobrun i druge znamenitosti.

Andrić dodaje da je na osnovu procjene broja turističkih autobusa koji su prošli kroz Višegrad u prošloj godini bilo više od 200.000 turista.

„U ovoj sezoni očekujemo više turista, a jedan od razloga je i završetak radova na restauraciji mosta Mehmed paše Sokolovića, kao i uređenje oko ćuprije, koja je travnatim površinama i rasvjetom dobila novi izgled“, kaže Andrić.

On napominje da je u ovoj godini Višegrad posjetio veliki broj gostiju iz Japana, a u toku maja najavljeni su gosti iz Bugarske i drugih evropskih zemalja.

„Kroz Višegrad dolaze i prolaze individualni turisti, motociklisti, koji uglavnom dolaze u toku ljetnih mjeseci kada je ljepše vrijeme, a većina onih koji su posjetili Višegrad nose uglavnom pozitivne reakcije“, kaže Andrić i dodaje da je Višegrad posljednjih godina bogatiji za veliki broj privatnih apartmana i soba, koji je često u jeku sezone nedovoljan da primi sve turiste.

Andrić je najavio da će u narednom periodu biti organizovane manifestacije „Zlatne ruke Podrinja“, „Višegradska regata“, „Skokovi sa ćuprije“ i „Drinski kotlić“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare