Više stotina posjetilaca na „Sačijadi“

0

SOKOLAC – Gastro-manifestacija „Sačijada“ okupila je danas na sokolačkom izletištu Brezjak više stotina posjetilaca i 49 ekipa koje su se nadmetale u spremanju specijaliteta pod sačem, a epitet najbolje pripao je domaćem timu „Devetak“.

Drugo mjesto pripalo je „Debelim gurmanima“, a treće „Gastro-umjetnicima“, takođe ekipama sa Sokoca, dok su za najbolju gostujuću ekipu proglašeni „Neimari“ iz Novog Goražda, a za najveseliju „Braćale“ iz Rogatice, saopštio je žiri.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručio je prvonagrađenoj ekipi novčanu nagradu od 500 KM, drugonagrađenoj veliki sač, a trećoj mali sač.

Predsjednik Omladinske organizacije Sokolac Anja Krsmanović rekla je da je ukupan nagradni fond iznosio 2.000 KM, te da je, osim tri osnovne, uručeno još 14 nagrada, među kojima i za kreativnost i takmičarski duh.

Krsmanovićeva je navela da je u organizaciji „sačijade“ učestvovalo 50 mladih iz Omladinske organizacije, koji su svojim volonterskim radom učinili sve da ova manifestacija, koja je okupila ekipe iz Novog Goražda, Rogatice, Istočnog Novog Sarajeva, Bijeljine, sa Pala, Han Pijeska i Sokoca, bude završena na najbolji način.

Dobrinka Marinković iz ekipe „Radio-televizija Istočno Sarajevo“, rekla je Srni da manifestacije ovog tipa predstavljaju priliku da se ljudi okupe, posebno nakon epidemije.

Nikola Cvijetić bio je na čelu ekipe „Hanpjesačke burgije“, koja je okupila desetoro mladih, koji su pomagali svom specijalisti za sač LJubomiru Pušonji da se predstave u najboljem svjetlu na „Sačijadi“.

Ekipa „Vatrogaci Istočno Sarajevo“ imala je, kako su rekli Srni, dvije uloge na današnjoj „Sačijadi“ – da u pripremanju teletne pod sačem budu među najboljima i da se nađu na izletišu na licu mjesta, „zlu ne trebalo“, zbog izuzetno visoke temperature vazduha.

U njihovoj blizini je bila i tridestočlana ekipa „Policijska stanice Sokolac“, koja je takođe imala tajnu u spremanju sača, ali su, prema riječima pomoćnika komandira ove stanice Davora Bjelice, obećali da će je otkriti samo ukoliko budu pobjednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare