Više od pola miliona KM za investicije

0

VLASENICA –  Odbornici Skupštine opštine /SO/ Vlasenica danas su usvojili Nacrt budžeta opštine za 2017. godinu u iznosu od 4.788.000 KM, koji je za 11 odsto veći od ovogodišnjeg budžeta, a za 2,5 odsto veći od rebalansa u ovoj godini.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije i budžet opštine Vlasenica Marko Todorović rekao je, u obraćanju odbornicima vlaseničke Skupštine, da je u budžetskim projekcijama za narednu godinu najveći rast planiran u oblasti kapitalnih investicija, zbog čega se ovaj budžet može okarakterisati kao razvojni.

„Kapitalni rashodi su planirani u iznosu od 568.100 KM i veći su nego u ovoj godini za 531 odsto. Izdaci za sufinansiranje projekata planirani su u iznosu od 200.000 KM, a izdaci za projektnu dokumentaciju planirani su u iznosu od 150.000 KM. U narednoj godini biće neophodno nabaviti novo vozilo za potrebe opštinske uprave, za šta su planirana sredstva od 50.000 KM“, kaže Todorović.

Znatna ulaganja planirana su i u uređenje i izgradnju infrastrukture, objekata od javnog značaja i u poljoprivredne podsticaje.

Planirana je i izgradnja nove zgrade Policijske stanice, te izgradnja Vatrogasnog doma za lokalnu vatrogasnu jedinicu, koja trenutno nema svoj objekat.

Odbornici su zaključili da se u narednih sedam dana o predloženom dokumentu povede javna rasprava i pripremi konačen prijedlog, o kojem će se izjasniti na prvoj redovnoj sjednici vlaseničke Skupštine.

Uzdržani prilikom glasanja o predloženom dokumentu danas su bili jedino odbornici opozicionog SDS-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare