Više hiljada Fočaka u litiji podrške Srbima u Crnoj Gori

0

FOČA – Više hiljada Fočaka učestvovalo je večeras u litiji podrške srpskom narodu u Crnoj Gori.
Nakon večernjeg bogosluženja u Hramu Svetog Save, rijeka vjernika se zajedno sa sveštenicima noseći crkvene barjake, ikone i zastave uputila fočanskim ulicama, pružajući na taj način podršku braći sa druge strane Tare.

Pjevane su crkvene i rodoljubive pjesme, a čuli su se i povici „Ne damo svetinje“.

Sveštenik i profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo rekao je da su Srbi došli u poziciju da moraju da brane očigledne istine koje su zamijenjene lažima.

On je istakao da je Foča jednom nogom u Crnoj Gori i da je Crna Gora, za koju je naveo da je kolijevka i jezgro srpskog naroda i srpske državnosti, jednom nogom ovdje, te da je to jedinstven kulturni, vjerski i svaki drugi prostor.

„Kako da sada ovdje ljudima, kojih je možda polovina rođena sa one strane Tare, objasnite da bi trebalo da se računaju u nekakav drugi narod i da neko nekim zakonom može da promijeni da crkve koje su stotinama i hiljadama godina njihove, sada više nisu. Ali narod pamti i zna da su vjekovne veze takve da se jednim potpisom i glasanjem ne mogu ukinuti“, istakao je Đogo.

Prema njegovim riječima, u državi u kojoj vlada laž i sami zakoni su nepravedni.

„Došli smo ovdje da kažemo jednu najelementarniju istinu da su sve dosadašnje manipulacije prošle bez velikog reagovanja i mi se ne uplićemo u politiku kao takvu, ali ne damo da se zamijene istine i laži, ne damo naše svetinje koje niko nikakvim zakonom ne može da oduzme od nas“, poručio je Đogo.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare