Virusom korona zaraženo još šest lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu virus korona potvrđen je kod šest osoba i sve su sa područja koje pokriva Dom zdravlja Istočno Sarajevo, izjavio je Srni rukovodilac Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Vlado Miovčić.

Miovčić je napomenuo da je na području regije koju pokriva ovaj regionalni centar, u ponedjeljak, 27. jula, uzeto 97 uzoraka za testiranje na korona virus, i to 74 nova i 23 kontrolna uzorka.

Od 74 nova uzorka za testiranje, juče je obrađen 51 uzorak od kojih je 16 lica bilo pozitivno na korona virus – šest osoba sa područja koje pokriva Dom zdravlja Istočno Sarajevo, po tri u opštinama Pale i Rogatica i po dvije sa područja opština Han Pijesak i Sokolac.

„Svi kontrolni uzorci su negativni, tako da imamo 23 osobe koje su se oporavile – 14 osoba sa područja koje pokriva Dom zdravlja Istočno Sarajevo, dvije osobe sa područja koje pokriva Dom zdravlja Pale, četiri osobe sa područja koje pokriva Dom zdravlja Rogatica i tri osobe sa područja koje pokriva Dom zdravlja Sokolac“, istakao je Miovčić.

On je dodao da je juče uzeto 36 uzoraka za testiranje na korona virus, i to 31 novi i pet kontrolnih uzorka koji će biti ispitani u akreditovanoj referentnoj laboratoriji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare