Virtuelni univerzitet Srpske dijaspore

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu u ponedjeljak, 14. jula, biće održan okrugli sto o temi „Razvoj infrastrukture Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore za potrebe Srba u regionu“.

Cilj okruglog stola, koji će biti održan u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, jeste da iznjedri prijedloge i podršku projektu Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore, da pozicionira taj projekat na odgovarajuće mjesto u srpskom društvu i da pomogne u razvoju infrastrukture Virtuelnog univerziteta.

Očekuje se učešće ličnosti iz akademskog, naučnog, kulturnog, vjerskog, sportskog i javnog života Republike Srpske, predstavnika institucija Srpske, kao i članova srpske intelektualne dijaspore, najavljeno je iz Rektorata.

Učesnicima će se obratiti prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju i osiguranje kvaliteta profesor Dejan Bokonjić.

Organizatori okruglog stola, čiji je početak najavljen u 11.00 časova, su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i beogradska organizacija koja pruža podršku okupljanju srpske intelektualne dijaspore GEPS.

Projekat stvaranja Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore podržan je od Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Prvi skup o ovoj temi održan je u maju u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, dok će treći biti organizovan u septembru na Univerzitetu u Banjaluci, koji će, takođe, biti uključen u realizaciju ovog projekta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments