Vikipedija u Višegradu

0

VIŠEGRAD – Zadužbina Vikimedija (eng. Wikimedia Foundation Inc.) je nevladina i neprofitna organizacija sa sedištem u San Francisku, posvećena rastu, razvoju i besplatnoj distribuciji slobodnih, višejezičnih sadržaja u celom svijetu.

Najpoznatiji projekat Zadužbine Vikimedija je Vikipedija, najveća enciklopedija u istoriji čovječanstva i jedan je od deset najposjećenijih veb sajtova na svijetu. Vikimedija Srbije je zvanični ogranak Zadužbine Vikimedije u Srbiji.

U cilju upoznavanja javnosti sa projektima Vikimedije Srbije i mogućnostima realizacije istih u Republici Srpskoj, u Višegradu će 31. januara i 01. februara biti održan dvodnevni seminar Vikimedije Srbije.

-U okviru ovog seminara, održaće se dve radionice čiji su ciljevi obučavanje učesnika za uređivanje Vikipedije i rad na Vikimedijinoj ostavi. Tim koji sačinjavaju predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija će proći potrebnu obuku i u ime svojih institucija pristupiti ovoj velikoj zajednici u cilju dalje saradnje i, u budućnosti, formiranja Viki zajednice u Republici Srpskoj,kaže Bojana Podgorica koordinator Vikimedije za Republiku Srpsku

Prema njenim riječima Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Višegrada je prva u Republici Srpskoj postala članom zajednice Vikimedija Srbije i prva će uzeti učešće u edukativnim projektima Vikimedije u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / B.P. / D.J.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare