Video-nadzor daje dobre rezultate

1

Video-nadzor koji je postavljen na području grada Istočno Sarajevo daje dobre rezultate kada je riječ o rasvjetljavanju krivičnih djela, zaključeno je danas na sastanku načelnika opštine Pale Boška Jugovića i Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimira Šehovca.

Jugović je naveo da je sa predstavnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo održan sastanak na kojem je analizirana bezbjednosna situaciju na području opštine Pale.

„Naglasak je bio na aktuelnim bezbjednosnim temama u vezi sa virusom korona, radu komunalne policije i saobraćajnim aktivnostima, kao i dešavanjima na Jahorina. Video-nadzor koji smo uradili zajedno sa gradom Istočno Sarajevo postigao je puni efekat kada je riječ o rasvijetljavanju krivičnih djela, posebno krađa“, istakao je Jugović u izjavi novinarima.

Prema njegovim riječima, ono što lokalnu zajednicu očekuje jeste strategija za bezbjednost saobraćaja, čija je izrada u toku, a nakon njenog završetka biće poznato šta je potrebno uraditi po pitanju saobraćajnica i ostalih zona saobraćaja, kako bi još više bila unaprijeđena bezbjednost građana opštine Pale.

„Ovaj današnji sastanak održan je u pravo vrijeme jer se dešava nakon Foruma za bezbjednost koji smo imali prošle sedmice, a sigurno da će sa aspekta maloljetničke delinkvencije, krađa, krivičnih djela protiv lica i imovine, naša saradnja biti pun pogodak“, ocijenio je Jugović.

Jugović je pohvalio Policijsku upravu Istočno Sarajevo i njihove saradnike jer su pokazali da mogu da rade i najteže oblike svojih radnji, kao što su nedavna hapšenja na Jahorini, te pokazala svoju užu specijalnost i saradnju sa ostalim policijskim upravama i organima.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da je jedan u nizu sastanaka koje održavaju sa lokalnim zajednicama na području Uprave, a tako će nastaviti i u narednom periodu kako bi analizirali ukupno stanje bezbjednosti.

„Stanje bezbjednosti na području opštine Pale ocjenjujemo kao zadovoljavajuće. Nismo imali teških krivičnih djela protiv života i tijela koje bi dovele do uznemirenosti građana. Imamo smanjenje ukupnog broja teških krivičnih djela i dobru rasvijetljenost tih djela na području ove lokalne zajednice“, naveo je Šehovac.

Šehovac je naglasio da je razgovarano i o unapređenju video-nadzora, analizirani su rezultati koji su do sada postignuti uz pomoć njega, te naveo da je u okviru projekta „Bezbjedan grad“ trenutno u izradi idejna rješenja kako bi sistem video-nadzora bio unaprijeđen.

Kada je riječ o stanju bezbjednosti na području Olimpijskog centra „Jahorina“, Šehovac ističe da je stanje zadovoljavajuće i na visokom nivou, te da nisu zabilježene teške krađe, niti ozbiljnija narušavanja javnog reda i mira.

Šehovac je objasnio da ih je načelnik Jugović upoznao i o izradi Strategije o bezbjednosti saobraćaja koju opština Pale sprovodi zajedno sa Agencijom za bezbjedost saobraćaja Republike Srpske, te da će Policijska uprava dati svoj doprinos.

On je zahvalio Jugoviću za izradu projekta za izgradnju objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo, za čiju izgradnju je opština obezbijedila i lokaciju.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić, načelnici Sektora kriminalističke policije Aleksandar Zeković, Sektora uniformisane policije Milan Čvoro, kao i predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sastadose se, konstatovase, potrosise par sati, ‘nako…