Izabrani odbornici za gradsku skupštinu, potrebna potvrda CIK-a

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo danas su na sjednici glasali za liste odbornika za Skupštinu grada Istočno Sarajevo, čiji rezultati će biti poslati Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH, nakon čega se očekuje njihova potvrda.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić izjavio je novinarima da je bilo predloženo šest lista, od kojih je tri predložio SNSD, po jednu DNS i SDS, te jedna nezavisnog kandidata.

SNSD lista jedan, čiji je nosilac bio Vedran Jovančić, osvojila je pet glasova, lista dva SNSD-a, čiji je nosilac Aleksandra Damjanović, osvojila je tri glasa, a treća lista SNSD-a, čiji je nosilac Miljan Sladoje, osvojila je tri glasa.

DNS – grupa odbornika, čiji je nosilac liste bio Aleksandar Sladoje, osvojila je četiri glasa, dok je SDS lista, čiji je nosilac Natko Sudžuka, osvojila tri glasa, a nezavisni kandidat Dejan Šešelj jedan glas.

Jovančić je naveo da je potrebno sačekati potvrde CIK-a, ali vjerovatno pet odbornika koji će ići u Skupštinu grada Istočno Sarajevi su nosioci navedenih lista, za koje je danas glasano.

Iako je ovo bila jedina tačka dnevnog reda sjednice, u aktuelnom času, šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo Natko Sudžuka /SDS/ pokrenuo je inicijativu u vezi sa sportom u ovoj lokalnoj zajednici, prevenstveno o stanju u Rukometnom klubu „Slavija“ koji je, kako kaže, gotovo pred gašenjem.

On je izrazio nadu da će svi biti jedinstveni kako bi se pronašao način da se sačuva ovaj klub, a samim tim i sportsko društvo „Slavija“.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić /SNSD/ izjavio je novinarima da ova lokalna zajednica i njeno rukovodstvo neće dozvoliti da se ugasi sportski kolektiv.

„Opravdavam, na neki način, strahove koji ima Sudžuka, koji pripada političkoj partiji koja je, dok je vladala Istočnim Novim Sarajevom, dozvoljavala da se gase sportski klubovi, ali vrijeme se promijenilo. Opština Istočno Novo Sarajevo je prošle godine izdvojila 400.000 KM za sportske klubove koji su registrovani na području opštine. Ove godine je prijedlogom budžeta planirano 300.000 KM“, istakao je Katić.

On je naveo da je Rukometni klub „Slavija“ trenutno u situaciji da je upitan njegov ostanak u Premijer ligi, ali da sigurno neće doći do njegovog gašenja.

Katić je rekao da je opština u prošloj godini izdvojila 58.000 KM za funkcionisanje rukometnog kluba, ostala je još jedna tranša od 12.000 KM, koja bi trebalo u narednim danima da bude uplaćena.

„Klub je sada bez Uprave i mi u najkaćem periodu moramo da se sastanemo, da izaberemo adekvatnu Upravu i da završimo ovo prvenstvo. Poslije završetka prvenstva, vidjećemo u kojem će pravcu da ide pomenuti klub“, istakao je Katić.

Katić smatra da sportsko društvo „Slavija“ treba da funkcioniše, ali isto tako kao i svi ostali klubovi.

„Mi ćemo sigurno da podržavamo sve one klubove koji su registrovani u našoj opštini, u skladu sa njihovim rezultatima i aktivnostima“, poručio je Katić.

Katić je istakao da mu je drago da se politika odbornika SDS-a promijenila i što oni smatraju da je Sportsko društvo „Slavija“ brend grada Istočno Sarajevo, jer to do sada nisu pokazivali.

„Ona sredstva koja je grad Istočno Sarajevo izdvajao za Sportsko društvo `Slavija`, kao i opštine iz njegovog sastava, izuzev Istočnog Novog Sarajeva, su bila minimalna ili ih nije uopšte bilo. Drago mi je da su končano shvatili da bi trebalo da podržavaju sport u Istočnom Sarajevu“, naveo je Katić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare