Veslači stigli u Višegrad

0

VIŠEGRAD – Oko 110 veslača Kajak-kanu regate „Memorijal Vitomir Dizdarević – Admiral Kuk“, koja je jutros krenula iz Setihova kod Rudog stigla je u sumrak u Višegrad, kod Ćuprije na Drini.

Predsjednik Kluba „Srpski veslači“ iz Beograda Dejan Jovanović kaže da su veslači iz 12 evropskih zemalja, a najviše ih je iz NJemačke, Slovačke, Mađarske, Rumunije i Bugarske.

„Ovo je turističko-rekreativna regata i nema takmičarski karakter, a cilj joj je da se veslači upoznaju sa ovim dijelom Balkana, sa kanjonima rijeka Lim, Drina i Sava, te ljepotama gradova“, rekao je Jovanović.

On je istakao da se na ovakav način promovišu prirodne i kulturne vrijednosti Srbije i BiH.

Jovanović je najavio i Balkanski kup u veslanju koji će ove godine biti održan na Drini u Višegradu.

U Hotelu „Andrićev konak“ održan je i Prvi mini-sajam lokalnih proizvoda kućne radinosti, pčelarstva, ugostiteljstva, a kao gosti su bile članice Udruženja grnčarki „Zlakusanke“ iz sela Zlakusa kod Užica.

Ovu manifestaciju, 15. po redu, podržala je Stalna radna grupa za ruralni razvoj SVG.

„Naša je želja da veslači ne upoznaju samo rijeku, već i običaje ljudi u gradovima kroz koje prolaze, kao i ono čime se bave. Sličan mini – sajam biće održan na kraju regate 4. maja u Sremskoj Mitrovici“, rekao je regionalni koordinator SVG Predrag Marković.

Regata će sutra biti nastavljena veslanjem Drinom prema Perućcu i Bajinoj Bašti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare